duminică, 16 septembrie 2012

Tratamentul stomatologic, revoluţionat de japonezi

Foto: www.gandul.info
Cercetatorii japonezi au pus la punct un procedeu revolutionar care ar putea in scurt timp sa previna cariile si sa ofere un zambet de un alb imaculat, a anuntat seful echipei de oameni de stiinta, citat de agentia de presa AFP.
Echipa profesorului Shigeki Hontsu, de la universitatea de biologie Kinki (vestul Japoniei) a creat o pelicula ultrafina bazata pe hidroxiapatita, principalul component mineral el smaltului dintilor.
"Este primul film flexibil de hidroxiapatita din lume si speram sa-l putem utiliza pentru a repara smaltul afectat", a precizat Shigeki Hontsu.
"Dentistii cred in general ca o pelicula produsa integral din hidroxiapatita tine de domeniul viselor, dar obiectivul nostru este sa cream un smalt dentar artificial", a continuat omul de stiinta.
Acest film, cu o grosime de 0,004 milimetri, a fost obtinut prin intermediul unor raze laser proiectate asupra unor blocuri compresate de hidroxiapatita.
Particulele astfel separate au cazut pe un bloc de sare incalzita pentru a se cristaliza, dupa care sarea a fost topita in apa.
Produsul astfel obtinut este destul de solid pentru a putea fi apucat cu o penseta.
"Cand pui acest film pe dinte, pelicula devine invizibila", a adaugat acesta.
Pentru moment, inconvenientul major este ca e nevoie de aproape o zi intreaga pentru ca filmul sa adere perfect, a precizat Hontsu.
In opinia sa, va fi nevoie de cinci ani pentru utilizarea acestui film in tratamente dentare.

Pedicuţa, "inamicul" cârceilor

http://www.liveandfeel.com
Pedicuta, o planta vesnic verde, care se taraste pe solul padurii cu niste vrejuri lungi de 1, 2 metri, mult prea putin cunoscuta la noi, te-ar putea ajuta sa scapi de carcei. Pedicuta se recomanda, de asemenea, si in hipertensiunea arteriala, ciroza hepatica, sciatica, entorse, luxatii, disfunctionalitati ale rinichilor, spasme vezicale, constipatie.
Ceaiul de pedicuta se prepara dintr-o lingurita rasa de planta peste care se toarna 200 ml de apa clocota si se lasa cateva minute la infuzat. Se bea numai o ceasca de ceai pe zi, de preferinta dimineata, pe nemancate, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Ceaiul de pedicuta se bea cu inghitituri mici si rare pe parcursul a 10, 15 minute.
Cu pedicuta se impune o foarte mare atentie, deoarece planta contine radiu si trebuie respectata doza si modul de preparare. Asa ca, atentie!
- nu fierbeti pedicuta;
- persoanele care sufera de diaree trebuie sa intrebuinteze ceaiul de pedicuta cu foarte mare precautie ca sa nu le provoace spasme intestinale;
- numai in caz de ciroza hepatica sau cancer hepatic se pot bea doua ceaiuri de pedicuta pe zi, dar in acest caz cel mai indicat e sa se consulte specialistul.
In caz de durere de sale sau dureri reumatismale, se umple un saculet cu pedicuta uscata si se fixeaza pe zona dureroasa.
Aceasta pernuta poate fi folosita timp de un an dupa care se inlocuieste planta.
Daca sub cataplasma, pernuta cu pedicuta, simti usturimi sau arsuri, scoate-o imediat si maseaza locul cu ulei de masline sau sterge-l usor cu bitter suedez. Poti folosi din nou pernuta dupa ce dispar senzatiile neplacute si pielea isi recapata culoarea normala.