joi, 11 aprilie 2013

Estetica dentară, o specialitate stomatologică în vogă

Contact Clinica stomatologica Anatomic Dent Iasi:Tel. fix: 0332 140 506
Tel. mobil: 0729 496 000; Email: office[@]anatomicdent.ro
Adresa: Str. Otilia Cazimir, Nr. 15, Iasi, judetul Iasi, 700400
In spatele Universitatii “Petre Andrei”, langa Hotel Studis; 
Estetica dentară inregistreaza un succes tot mai mare, pe masura ce serviciile acestei specialitati devin tot mai accesibile si, pe langa reabilitarea estetica, imbunatatesc functiile aparatului dento-maxilar.
Putem constata de multe ori ca o imbunatatire a aspectului fizic ridica increderea in sine, iar zambetul face parte din primele aspecte remarcate la o persoana, astfel incat avem posibilitatea de a transfoma dintii frumosi intr-o carte de vizita de succes. Cel mai evident aspect al danturii frumoase este culoarea alba si stralucirea sanatoasa, insa nu este singurul.
Conform studiilor intreprinse, un zambet frumos si sanatos dezveleste in totalitate conturul dintilor anteriori si a celor posteriori pana la primii molari, iar marginea incizala este paralela cu marginea buzei inferioare. Un alt element foarte important in frumusete este proportia, iar conceptele de proportie sunt bazate pe elementele regasite in natura.  Astfel, faimoasa serie a lui Fibonacci functioneaza dupa principiul conform caruia numarul urmator reprezinta suma celor doua numere anterioare (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, etc). Din aceasta teorie a rezultat “proportia de aur”: 1, 618 la 1, un concept utilizat pe larg in antichitate. Exista unii teoreticieni care afirma ca aceasta cifra se regaseste si in proportia dintre latimile fatetelor incizivilor si cele ale caninilor.
Alte concepte importante atat in estetica, cat si in stomatologia restaurativa, sunt echilibrul si linia mediana. Pentru ca un zambet sa fie frumos, este important ca o jumatate a arcadei sa fie cat mai identica cu cealalta jumatate. Orice dezechilibru intre cele doua jumatati este perceput de creier ca dizarmonie, dezechilibru, lipsa de stabilitate. In acelasi timp este important ca linia mediana a fetei sa coincida cu linia mediana a danturii – linia dintre cei doi incizivi centrali. Se permite doar o deviatie minima, de 1 – 2 mm.