duminică, 16 septembrie 2012

Pedicuţa, "inamicul" cârceilor

http://www.liveandfeel.com
Pedicuta, o planta vesnic verde, care se taraste pe solul padurii cu niste vrejuri lungi de 1, 2 metri, mult prea putin cunoscuta la noi, te-ar putea ajuta sa scapi de carcei. Pedicuta se recomanda, de asemenea, si in hipertensiunea arteriala, ciroza hepatica, sciatica, entorse, luxatii, disfunctionalitati ale rinichilor, spasme vezicale, constipatie.
Ceaiul de pedicuta se prepara dintr-o lingurita rasa de planta peste care se toarna 200 ml de apa clocota si se lasa cateva minute la infuzat. Se bea numai o ceasca de ceai pe zi, de preferinta dimineata, pe nemancate, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Ceaiul de pedicuta se bea cu inghitituri mici si rare pe parcursul a 10, 15 minute.
Cu pedicuta se impune o foarte mare atentie, deoarece planta contine radiu si trebuie respectata doza si modul de preparare. Asa ca, atentie!
- nu fierbeti pedicuta;
- persoanele care sufera de diaree trebuie sa intrebuinteze ceaiul de pedicuta cu foarte mare precautie ca sa nu le provoace spasme intestinale;
- numai in caz de ciroza hepatica sau cancer hepatic se pot bea doua ceaiuri de pedicuta pe zi, dar in acest caz cel mai indicat e sa se consulte specialistul.
In caz de durere de sale sau dureri reumatismale, se umple un saculet cu pedicuta uscata si se fixeaza pe zona dureroasa.
Aceasta pernuta poate fi folosita timp de un an dupa care se inlocuieste planta.
Daca sub cataplasma, pernuta cu pedicuta, simti usturimi sau arsuri, scoate-o imediat si maseaza locul cu ulei de masline sau sterge-l usor cu bitter suedez. Poti folosi din nou pernuta dupa ce dispar senzatiile neplacute si pielea isi recapata culoarea normala.