luni, 22 aprilie 2013

Cum se întreţine implantul dentar

Contact Clinica stomatologica Anatomic Dent Iasi:Tel. fix: 0332 140 506
Tel. mobil: 0729 496 000; Email: office[@]anatomicdent.ro
Adresa: Str. Otilia Cazimir, Nr. 15, Iasi, judetul Iasi, 700400
In spatele Universitatii “Petre Andrei”, langa Hotel Studis; 
1. Perierea dintilor: Periati implantul la fel cum ati peria si dintele natural, complet, inclusiv gingia din jurul lui si spatiul de trecere de la gingie la implant. Daca aveti realizata o punte, asigurati-va ca ati periat si suprafata de sub corpul de punte. In cazul folosirii unei paste de dinti se recomanda utilizarea unei paste cu particule slab abrazive. De cele mai multe ori va fi nevoie sa utilizati doua periute dentare, una cu fir tare pentru zonele greu accesibile si una moale pentru spatiul gingival din jurul implantului.
2. Perierea interdentara:Utilizarea unei periute interdentare va ajuta sa curatati zonele dintre implant si ceilalti dinti sau suprafata de sub corpul de punte (in cazul unei punti dentare). Periuta va fi folosita prin miscari de impingere si tragere, accentuând prin presiune perierea zonelor laterale ale dintilor, implantului sau stâlpilor.
Regula: Periuta interdentara se va folosi intotdeauna fara pasta de dinti.
3. Ata dentara: in zonele inguste, greu de curatat inclusiv cu periuta interdentara, se recomanda folosirea atei dentare.
4. Apa de gura: Utilizarea unei ape de gura este recomandata, fiind dovedita eficacitatea acesteia in realizarea si mentinerea unei stari de igiena corspunzatoare la nivel aparatului dento-maxilar.
Incarcarea imediata
Se refera la punerea in sarcina a implantului imediat dupa inserare prin utilizarea unor coroane provizorii din acrilat
- Poate fi realizata in cazul unor brese unidentare, in zona surâsului, cand avem un os sanatos si rezistent, lasând insa dintele reconstruit in infraocluzie. Se mai poate realiza in bresele de mica intindere din zonele laterale, respectând aceleasi condiþii.
- Este contraindicata in cazul unui os insuficient, care necesita augmentare sau a unui os de densitate scazuta. De asemenea, este contraindicata in cazul unor brese edentate de intindere mare sau in zone expuse unor forte de masticatie mari.