miercuri, 2 ianuarie 2013

Remedii naturiste pentru indigestie

Sucul de morcovi şi sfeclă, băut dimineaţa, pe stomacul gol, este foarte bun în asemenea afecţiuni. Tot pentru a scăpa de indigestie, puteţi bea şi infuzii din muşeţel, din ghimbir şi mentă, preparate din câte o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Muşeţelul combate balonarea, ghimbirul are acelaşi efect şi, în plus, reduce durerea stomacală, iar menta înlătură crampele. 
Tabletele de cărbune, din farmacie, sunt utile în cazul durerilor provocate de gaze. Cărbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente şi trebuie să fie luat după două ore de la administrarea acestora. În cazul arsurilor stomacale este bun şi un pahar cu apă plată, care va dilua acidul şi-l va împinge înapoi în stomac. Sucul de cartofi cruzi sau iaurtul diminuează durerile. 
O felie de pâine prăjită unsă cu ulei de măsline este ideală pentru arsurile gastrice. Sucul natural din grapefruit reglează secreţia biliară, iar sucul de lămâi alungă senzaţia de greaţă. 
Pentru a evita indigestia, specialiştii vă mai sfătuiesc să consumaţi în timpul mesei câteva rondele de ananas proaspăt şi fructe de kiwi.
Mâncărurile picante, grăsimile, fructele, dulciurile, alcoolul şi băuturile acidulate favorizează apariţia arsurilor gastrice. Un remediu folosit de mult timp, la fel de eficient şi astăzi împotriva arsurilor gastrice, este argila. O lingură cu argilă se amestecă într-un pahar cu apă, iar amestecul se bea cu o jumătate de oră înaintea mesei, dar neapărat imediat ce a fost pregătit. Argila este indicată mai ales persoanelor care suferă de aciditate gastrică accentuată.
Pentru a combate indigestia, mai puteţi apela şi la tincturile de sunătoare sau de propolis, din care se administrează, înainte şi după masă, câte 15 picături pe o felie de pâine.