sâmbătă, 18 iunie 2011

Ochi frumoşi în câţiva paşi

Pleoapele lasate, liniile fine si pungile de sub ochi pot fi un cosmar! Insa cateva trucuri simple te pot ajuta sa pari treaza si proaspata. Pentru a reduce umflaturile, utilizeaza un produs - un gel hidratant pentru ochi, de exemplu - cu cofeina. Iar pentru cearcane, incearca o crema cu peptide si factor haloxil, ce stabilizeaza vasele de sange care cauzeaza modificarile de culoare, sugereaza Health.com.
Pentru ascunderea cearcanelor, formulele lichide functioneaza cel mai bine. Cele cu pigmenti reflectorizanti sunt ideale, deoarece dau o luminozitate aparte, fara ca machiajul sa para incarcat. Nick Barose, un make-up artist celebru, sugereaza aplicarea fondului de ten mai intai. Astfel, nuantele si texturile se vor intrepatrunde, pentru un aspect mai natural.
Creioanele albe cu efect iluminator, cu ajutorul particulelor ultrafine sclipitoare, creaza un efect ce pare fara varsta in zona ochilor. Aspectul cel mai subapreciat este cel care provine de la creioanele cu nuante estompate de sampanie, crem si auriu; evita tentele de roz, deoarece pot accentua tonurile de rosu din ochi si din jurul acestora, sugereaza Joanna Schlip, makeup artist, pentru Health.com. Pentru o  stralucire cu aspect natural, adauga un pic de alb in colturile interioare ale ochilor si imediat sub arcadele sprancenelor.
Alege fardurile de pleoape cu atentie. Acestea ar trebui sa evidentieze ochii si nu imperfectiunile din jurul lor. Evita tonurile de albastru, violet, mov si lila, care nu fac decat sa exacerbeze cearcanele. In schimb, incearca o nunta metalizata de piersica pe pleoape. In cazul in care roseata este o problema, alege o nuanta verde pal pentru a o contracara.
Folosind creion contur intr-o nuanta mai blanda decat negrul, precum maro sau bronz, contureaza pleoapele si partea de sub ochi, trasand culoarea dinspre colturile interioare in sus, iesind un pic in directia tamplelor, pentru a crea impresia de ochi mari si migdalati. Apoi, adauga un strat de rimel, concentrandu-te pe colturile exterioare pentru a obtine un aspect desavarsit. (smartwoman.hotnews.ro)