miercuri, 6 iunie 2012

Apologia apei caldute cu lamaie

Foto: www.bucatar.net
Felul in care incepem ziua este deosebit de important. Indiferent daca esti mama, scriitor, proprietarul unei afaceri sau un antrenor de yoga, lucrurile pe care le faci in cursul diminetii conteaza enorm.
Potrivit filosofiei Ayurvedice, alegerile cu privire la rutina zilnica sunt raspunzatoare pentru rezistenta noastra la boala. Ayurveda ne invita sa ne concentram pe ritualuri ale diminetii care ne vor ajuta sa armonizam organismul cu ciclul naturii, sa echilibram
asa-numitele Doshas si sa cream o anumita disciplina a sinelui.
Desi mintea iti spune ca trebuie sa iti verifici e-mail-urile, sa scoti catelul la plimbare, sa pregatesti copiii de scoala si sa nu intarzii in niciun caz la serviciu, daca ar fi sa ai, totusi, un ritual, let it be this ...
Incepe ziua cu o cana cu apa calduta si sucul de la o jumatate de lamaie. Este atat de simplu, iar beneficiile sunt prea multe pentru a fi ignorate.
Apa calduta cu lamaie:
1. Stimuleaza sistemul imunitar: lamaile abunda in vitamina C si potasiu. Vitamina C e excelenta pentru combaterea racelilor, in timp ce potasiul reprezinta un stimulent extraordinar pentru sistemul nervos.
2. Echilibreaza pH-ul: lamaile sunt alimente alcaline.
Da, acide in exterior, dar aceasta aciditate se alcalinizeaza in interiorul organismului. Iar un trup alcalin reprezinta cheia catre sanatate.
3. Ajuta la scaderea in greutate: bogate in pectina, lamaile vor reduce pofta de mancare. De asemenea, studiile au aratat ca persoanele caracterizate de o dieta alcalina scapa mult mai usor de kilogramele in plus.
4. Ajuta la digestie: apa calduta stimuleaza tractul gastrointestinal. In plus, mineralele si vitaminele din lamai sunt un real ajutor atunci cand vine vorba de eliminarea toxinelor.
5.Curata pielea: vitamina C din lamai ne salveaza de riduri si pete suparatoare. Prin indepartarea toxinelor din sange, lamaia reuseste sa pastreze pielea curata.
6.Este un diuretic natural: sucul de lamaie contribuie la indepartarea tuturor substantelor daunatoare din organism, in special prin proprietatea diuretica. Toxinele vor fi eliminate la intervale constante, mentinandu-se astfel sanatatea tractului urinar.
Reteta e foarte simpla, dar efectele de nepretuit.
Sanatate si disciplina tuturor!