miercuri, 26 decembrie 2012

Cumpătarea, cuvântul de ordine pentru noaptea dintre ani

* Cu ajutorul câtorva strategii bine puse la punct, vă puteţi bucura de momentele festive de Revelion, cu un tonus bun şi fără teama kilogramelor în plus *
Dacă săriţi peste o masă înainte de a merge la petrecere, gândindu-vă că veţi "păstra" caloriile pentru acest eveniment, veţi ajunge la destinaţie atât de înfometaţi, încât veţi mânca tot ceea ce veţi vedea în faţa ochilor... Astfel, planul dumneavoastră va eşua lamentabil. Dacă mâncaţi ceva înainte, în schimb, nu veţi ataca bufetul şi veţi mânca ponderat. În noaptea de Revelion, e bine să nu scăpaţi din vedere:
- Grija la aperitive şi prăjituri
Mini-prăjiturile şi sandvişurile sunt atât de uşor de "înfulecat" dintr-o singură înghiţitură, încât veţi pierde rapid şirul a câte aţi mâncat... Pentru a păstra un control mai mare, ţineţi paharul cu băutură în mâna pe care o folosiţi în mod obişnuit, astfel încât să fiţi mereu nevoiţi să schimbaţi mâna pentru a lua gustarea care vă tentează de pe tavă. Având în minte acest lucru, nu vă veţi întinde decât după aperitivele care vă fac poftă cu adevărat.
Dacă este organizat un bufet, un alt truc este să vă aşezaţi mai multe aperitive şi prăjiturele pe farfurie, decât să luaţi câte vreţi, direct de pe tăvile pe care sunt aşezate.