luni, 21 mai 2012

Tatuajul medical

Exista cazuri cand unei persoane, careia i-a venit rau pe strada, nici macar un cadru medical nu-i poate veni in imediat ajutor, din lipsa de diagnostic. 
Pe de alta parte, suferinzii de boli cronice sunt deja demult diagnosticati, dar detaliile nu apar, decat pe fisa de la clinica, Infoniac.
In crizele majore, intarzierea poate fi fatala
Este clasic cazul diabeticilor insulino-dependenti, care pot lesina in public din cauza unei crize de hipoglicemie, usor de rezolvat daca stii care este cauza.
Chiar si un medic, daca este de fata si n-are la el glucometrul, este pus in imposibilitate de a actiona rapid.
Intr-un cuvant, persoanele cu boli cronice ar trebui sa poata fi identificate, pentru o eventuala interventie imediata, daca este cazul.
Pentru asemenea situatii, doctorul Saleh Aidouqi, de la Michigan State University, SUA, a propus folosirea tatuajelor, cu care sa fie marcate acele persoane suferinde care, in cazul unei crize majore, necesita o anumita interventie imediata.

Scopul tatuajului medical - spune dr. Saleh Aidouqi - este de a avertiza asupra riscurilor persoanei bolnave. De exemplu, in cazul unui accident, nici medicul nu poate aplica medicatia adecvata, pana nu se asigura ca organismul o tolereaza si ca nu ea este incompatibila cu alte medicamente administrate.
Se impune o standardizare
Tatuajul, executat dupa metode standardizate, poate indica si ce alte medicamente consumi, la ce substante esti alergic, si, mai ales, bolile cronice de care suferi.
Articol complet pe
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/tatuajul-medical-o-idee-care-poate-salva-chiar-si-vieti-1168291