duminică, 11 noiembrie 2012

Alimente care scad colesterolul

Foto: www.napocanews.ro
Potrivit Prevention, alegand urmatoarele produse vei avea energia necesara de a rezolva toate problemele, fara senzatia de epuizare. In plus, vei reusi sa-ti pastrezi constanta greutatea.
Ovazul
Daca vrei sa-ti scazi nivelul de colesterol, cheia principala consta in micul dejun. Consuma ovaz si, in 6 saptamani, LDL-ul (colesterolul rau) iti va scadea cu 5,3 procente. Acest lucru se intampla datorita beta-glucan-ului, o substanta care absoarbe substantele nocive si ajuta corpul sa le elimine.
Vinul rosu
Cercetatorii iti ofera inca un motiv pentru care este bine sa bei vin rosu. Se pare ca fibrele din strugurii rosii au efecte semnificative asupra colesterolului. Un studiu condus de departamentul pe probleme de metabolism si nutritie de la Universitatea Complutense din Madrid arata ca cei care consuma vin in mod regulat au colesterolul cu 9 procente mai mic. La cei care il aveau extrem de marit, a scazut cu 12 procente.
Somon si peste gras
Omega 3 este unul dintre miracolele alimentatiei, fiind bun pentru prevenirea dementei, a bolilor de inima si a numeroaselor alte afectiuni. Acum s-a dovedit ca acest acid scade si colesterolul. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Loma Londa, cei care au inlocuit grasimile saturate cu omega 3 au un colesterol cu 4 procente mai mic. Substanta o gasesti in sardine, somon, hering si, in general, peste gras.
Nucile
Daca vrei sa scazi nivelul de LDL, cercetarile te indruma sa consumi nuci. Jurnalul American de Nutritie arata ca 42 grame de nuci, 6 zile pe saptamana, timp de o luna, il scad cu 9,3%. Migdalele si semintele caju sunt o alternativa foarte buna. Totusi, nucile sunt destul de bogate in calorii, asa ca nu exagera cu ele.
Fasolea
Fasolea este buna pentru inima, dupa cum arata cercetatorii de la Universitatea din Arizona. O jumatate de cana de boabe de fasole puse intr-o supa scad colesterolul total cu 8%. Cheia catre sanatatea inimii este data de o alimentatie bogata in fibre.
Ceaiul
Ceaiul alb este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, protejand impotriva nivelului mare de LDL. Ceaiul negru reduce lipidele cu 10% in 3 saptamani.
Ciocolata
Aceasta este partea dulce a oricarei diete. Antioxidantii din ciocolata cresc colesterolul bun cu 24 procente in 12 saptamani de consum moderat. Alege marca ce ofera ciocolata neagra. Aceasta are de 3 ori mai multi antioxidanti decat cea cu lapte.
Margarina
Untul este extrem de gustos, dar si foarte gras. Il poti inlocui cu margarina, una de care esti sigur ca este sanatoasa si nu are prea multe chimicale. Aceasta, consumata regulat, poate scadea colesterolul cu 3,5% in timp.
Spanacul
Aceasta verdeata contine luteina, un pigment galbui intalnit si in galbenusurile de ou. Luteina ajuta la regenerarea celulara si la prevenirea imbatranirii. O jumatate de cana alimente bogate in luteina in fiecare zi distruge orice urma de colesterol rau, care poate cauza blocaje arteriale.
Avocado
Avocado este o excelenta sursa de grasimi mononesaturate, care scad colesterolul rau si il mentin pe cel bun. Aceste fructe sunt totusi bogate in calorii, asa ca foloseste-le cu moderatie.
Usturoiul
In afara faptului ca iti ofera zinc, usturoiul previne coagularea sangelui, reduce tensiunea si protejeaza organismul de infectii. Tine si placa departe de arterele sanguine.