duminică, 19 iunie 2011

Cum ne tonifiem pielea lăsată

Pielea lasata este inevitabila intr-o anumita perioada din viata oricarei persoane, in special in anumite zone mai sensibile, cum ar fi bratele, sanii, abodomenul sau fesele. Acestea sunt locurile unde se poate observa cel mai usor, dar fermitatea lor poate fi imbunatatita cu ajutorul exercitiilor potrivite.
In general, pierderea elasticitatii pielii este cauzata de o degradare a fibrelor de colagen si elastina. Cand tesutul epidermic isi pierde tonusul, poti observa aspectul neplacut al cojii de portocala.
Potrivit
Hello Magazine, in functie de situatie, poti lua diverse masuri pentru a preveni acest fenomen. Vointa si perseverenta sunt insa obligatorii in toate cazurile.
Intai trebuie sa iti dai seama daca problema este numai la suprafata pielii. Dupa pierderile mari in greutate sau dupa sarcini, aceasta poate avea dificultati in a-si reveni la forma initiala. In acest caz, cea mai buna optiune este sa folosesti zilnic produse hidratante si care sa ajute la recapatarea fermitatii pielii. In plus, la sfarsitul fiecarui dus, stai cateva secunde sub apa rece pentru a imbunatati tonusul.
Daca si tonicitatea muschilor este afectata, este nevoie de exercitii fizice. In cazul in care abdomenul este problema, apeleaza la abdomene si flotari.
Pentru bune rezultate, nu uita ca nu este bine sa intri intr-o rutina, ci este necesar sa iti schimbi periodic programul de sport. Altfel, corpul se va obisnui cu miscarile si nu ma mai reactiona pozitiv la acestea.
Pentru abdomen ai nevoie de exercitii care sa stimuleze muschii inferiori, superiori, dar si pe cei oblici, care de cele mai multe ori sunt uitati, desi au un rol foarte important in sublinierea taliei.